fbpx
Implantologia Ghidata Minim Invazivă

31.05.2024

Începând cu ora 10:00

Cluj-Napoca

Hotel Platinia

Zile
Ore
Minute
Secunde
Program
09:30 - 10:00

Welcome coffee break

10:00 - 10:15

Prezentare, Dr. Alecsandru Ionescu

10:15 - 12:00

Curs: Implantologia Ghidata Minim Invazivă – de la planificare la execuție, pentru un rezultat predicitibil și precis in era digitala (Part. I)

12:00 - 12:30

Coffee break

12:30 - 13:30

Curs: Implantologia Ghidata Minim Invazivă – de la planificare la execuție, pentru un rezultat predicitibil și precis in era digitala (Part. II)

Speakeri
Dr. Alecsandru Ionescu

Dr. Alecsandru Ionescu

Dr. Dan Căminescu a absolvit în anul 2004 Facultatea de Medicină Dentară – UMF „Carol Davila” din București. După un an își limitează practica exclusiv la endodonție. Între 2005 și 2010 activează în cadrul Catedrei de Endodonție a UMF „Carol Davila”, iar în anul 2008 finalizează studiile programului de Masterat în Endodonție. Între 2013 și 2016 este colaborator al Universității Apollonia, Iași. Este Președintele Asociației Medicilor Stomatologi din Municipiul București, membru al Asociației Române de Endodonție și al Uniunii Naționale a Asociațiilor Stomatologice. Este membru în colectivul de redacție al Revistei Române de Medicină Dentară. A susținut conferințe și cursuri practice pe diverse teme din domeniul endodonției în România, Ungaria, Franța, Bosnia și Herțegovina, Albania, Croația și Cehia. A fost sau este lider de opinie pentru producători precum Ivoclar Vivadent, 3M Espe, Coltene-Whaledent, Sybron Endo, Kavo-Kerr și pentru mai multe companii de distribuție a materialelor stomatologice din România. Subiectele principale de interes sunt: izolarea cu digă, adeziunea în stomatologie, microscopia dentară și cursurile de endodonție, iar în ultima perioadă educația medicală online.

Detalii

Implantologia Ghidata Minim Invazivă – de la planificare la execuție, pentru un rezultat predicitibil și precis in era digitala

Dr. Alecsandru Ionescu

Chirurgia ghidată este disponibilă deja de mai mulți ani, însă odată cu apariția software-urilor complet integrate, clinicienii pot fi acum implicați în implantologia ghidată protetic, a proiectării și fabricării ghidurilor chirurgicale și eventual a restaurării provizorii imediate.
Odată cu integrarea unor tehnologii simple de imprimare 3D, practicianul își poate imprima designul creat în mod eficient, finalizând astfel intern întregul proces sau are opțiunea de a colabora cu un laborator.

Acest curs va oferi informații despre cele mai actuale tehnici digitale, fluxul de lucru, inclusiv scanarea intra-orală și planificarea implantului. Designul CAD, care încorporează conceptele și producția 3Shape Implant Studio, va fi prezentat în detaliu, însoțit de partea practică a unui caz demonstrativ de implant planificat pe modele pregătite în prealabil, precum și a unei intervenții chirurgicale.

Se vor acoperi următoarele teme:

  • Introducere în implantologia digitală. Analog vs. Digital, mituri și realități
  • Protocoale de chirurgie ghidată și implantologie minim invazivă
  • Utilizarea datelor de scanare CBCT și a scanărilor intra-orale
  • Planificare digitală a tratamentului. Backward planning, chiea succesului (Scanare Trios, CBCT, Wax Up digital)
  • Cazuri clinice
  • Q & A

Înscrie-te gratuit

* Participarea se face în limita locurilor disponibile.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+