fbpx

Despre radiații

Radiația reprezintă energia emisă de o sursă și transmisă prin spațiu sub formă de unde sau particule. Cantitatea de radiații la care sunteți expuși pe parcursul anului este între 2000 – 4500 µSV, în funcție de zona de pe glob în care trăim (Fondul Natural de Radiații). Sursele de radiații pot fi naturale (de la pământ, plante, alimente, spațiul atmosferic) și alte surse artificiale (monitoare PC, TV, telefoane mobile, antene, linii de înalta tensiune etc.).

În stomatologie sunt utilizate radiațiile ionizante, razele X pentru a oferi un diagonostic corect.

Razele X sunt o formă de radiație electromagnetică, așa cum sunt undele radio, microundele sau lumina. Acestea pot penetra și pot fi absorbite de țesuturile organismului, oferind în final o imagine a structurilor interne.

Cantitatea de radiaţii absorbită de către o persoană se măsoară în Sievert (Sv). Sievertul reprezintă doza de iradiere, evaluând cantitativ efectele biologice ale radiaţiei.

În centrele de radiologie DigiRay suntem dedicați să oferim pacienților noștri cele mai sigure și confortabile experiențe posibile. Din acest motiv toate centrele noastre de radiologie sunt dotate cu aparatură radiologică digitală de ultimă generaţie, care respectă principul ALARA (As Low As Reasonably Achievable). Acest lucru ne permite să oferim imagini radiologice de înaltă precizie și acuratețe cu expunerea minimă la radiații a pacientului.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+