fbpx

FAQ

Întrebări frecvente din partea pacienților

Nu, în centrele de radiologie DigiRay nu este necesară programarea in prealabil pentru efectuarea radiografiilor dentare. Este necesară programare doar în cazul scanării intraorale și a fotografiilor ortodontice.

În cazul radiografiilor 2D, rezultatele se eliberează pe loc.

Tomografiile dentare (CBCT) sunt procesate și trimise online medicului dumeavoastra în 24 ore.

În cazul analizelor CEPH rezultatele se eliberează în termen de 3 zile lucrătoare.

 Rezultatul scanărilor intraorale și fotografiilor ortodontice se eliberează în 24 de ore.

Radiografia dentară digitala este considerată a fi o procedură de diagnostic stomatologic foarte sigură din punct de vedere al iradierii. Zilnic suntem expusi la surse naturale de radiatii. In medie, 80% din doza anuala de radiatie naturala la care suntem expusi provine din surse de naturale de radiatii (terestre si cosmice). In Romania, doza radiatiilor de origine naturala primite de om este in medie de 2,27 mSv pe an. Tehnologia modernă utilizată in centrele de radiologie DigiRay face posibil ca expunera pacientului la radiatii sa fie minima. Spre exemplu: in cazul unei radiografii dentare digitale retroalveolare expune pacientul la 2-4 µSv, iar una panoramică la doar 6-9 µSv.

Preturile difera in functie de tipul de investigatie radiologica recomandata de medicul dumneavoastra. Click aici pentru a consulta lista de servicii si preturi.

Radiografiile dentare digitale şi tomografiile dentare 3D CBCT nu repezintă un risc pentru sanatate, deoarece cantitatea de radiaţii la care suntem expusi in tipul investigatiei este minima. Pentru a se evita reflexia razelor spre alte zone, toţi pacienţii nostri sunt protejaţi cu ajutorul unui şorţ special din plumb. O femeie insarcinata expusa profesional poate incasa o doza de radiatii de 1000 µSV (echivalentul a 100 rx panoramice) fara ca acest lucru sa prezinte risc asupra sarcinii. Cu toate acestea, recomandăm ca expunerea la radiaţii a pacientelor însarcinate să fie evitată în special în primul si ultimul trimestru de sarcină.
Centrele de radiologie DigiRay sunt dotate cu cea mai performantă aparatură din industrie și din acest motiv cantitatea de radiații la care sunt expuși copiii pe parcursul unei examinări radiologice dentare este foarte mică. Astfel, riscurile efectuării radiografiei dentare la copii este mult mai mic decât o eventuală problemă dentară neidentificată şi netratată la timp.
Pentru efectuarea radiografiilor panoramice, cefalometrice sau a CBCT este nevoie sa inlaturati obiectele metalice/bijuterii din zona capului si a gatului. Investigatiile intraorale nu necesita pregatiri speciale.
Obiectele metalice creaza efecte de lumina care se suprapun radiografiei, obstructionand astfel vizibilitatea zonei de interes.

GDPR introduce dreptul persoanelor fizice de a fi uitat sau de a  șterge datele cu caracter personal.

Dreptul la ștergere este, de asemenea, cunoscut ca “dreptul de a fi uitat”. Persoanele fizice pot face o cerere de ștergere verbală sau în scris.
 
Dacă îți dorești ca datele tale să fie șterse din baza noastră de date, te rugăm să completezi cererea și sa o trimiți pe adresa de email:
mihalymolnar@digiray.ro

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+