fbpx

Workshop “Navigarea CBCT utilizand softul OnDemand3D” Craiova

Ghidurile Chirurgicale DigiRay
mai 15, 2020
Caz clinic – Inserția minim invazivă a două implanturi dentare în regiunile 12 și 22 cu ajutorul ghidului chirurgical DigiRay
august 15, 2020

Suntem mereu mandri si bucurosi sa constatam ca din ce in ce mai multi medici stomatologi ne impartasesc entuziasmul si interesul pentru digital dentistry si pentru radiografia 3D. Am avut de curand ocazia sa intalnim la Craiova un numar mare de astfel de medici, cu ocazia workshop-ului DigiRay pe tematica “Navigarea CBCT utilizand softul OnDemand3D” si “Explicarea protocolului de chirurgie ghidata”.

Dorim in primul rand sa le multumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezenta si cu participarea activa!
Iar pentru cei care nu au reusit sa se inscrie pentru acest workshop, va asiguram ca va urma o alta serie de evenimente organizate de DigiRay, asa ca urmariti-ne aici si pe social media pentru datele exacte si detalii pentru inscriere.

Intre timp, haideti sa facem o scurta “radiografie” a evenimentului de la Craiova din 21 si 22 Februarie 2020.

Prezentarile au fost sustinute de catre fondatorul DigiRay Dr. Cristian Pop si Tehnician Dentar Adrian Frangopol.

In prima partea a conferintei, Dr. Cristian Pop a prezentat o serie de subiecte de actualitate precum impactul pozitiv adus de CBCT in stomatologie si avantajele radiografiei 3D fata de cea 2D. A urmat o serie de studii de caz pe care Dr. Cristian Pop le-a intalnit in activitatea sa de implantolog, in care a reusit sa identifice si sa trateze probleme care nu ar fi fost vizibile intr-o radiografie clasica. Astfel, intr-o discutie dinamica si antrenanta, a reusit sa demonstreze beneficiile CBCT-ului pentru a oferi pacientului un tratament complet si corect.

In cea de a doua parte, participantii la conferinta au avut parte de un curs practic de navigare a CBCT-ului in softul OnDemand3D – soft de imagistica pe care DigiRay il foloseste si il recomanda medicilor parteneri.
Indrumati de catre Dr. Cristian Pop si Tehnician Adrian Frangopol, medicii stomatologi au reusit sa descopere si sa aprofundeze softul de imagistica OnDemand3D. In cadrul unui curs de tip “hands on”, fiecare medic participant a avut ocazia sa puna in aplicare in timp real, pe laptopul personal, toate exercitiile propuse de catre coordonatorii conferintei, cu asistenta tehnica a echipei DigiRay Craiova.

Cateva din subiectele atinse in partea practica a workshop-ului au fost:
– Accesare CBCT-ului in softul OnDemand3D;
– Prezentarea interfatei programului OnDemand si explicarea diferitelor proiecte;
– Prezentarea proiectului Dental (DVR) si navigarea in proiectul Dental;
– Utilizarea uneltelor pentru modificarea imaginilor din cele 4 ferestre (Pan, Zoom, Contrast);
– Prezentarea setarilor din Preference;
– Modificarea limitelor si directia CBCT-ului (Axis & Reslice, Scout);
– Trasarea Arcului de cerc si a nervului mandibular;
– Prezentarea uneltelor de masurare;
– Simularea unui implant, verificarea lui si a densitatii osului;
– Prezentarea proiectului Dynamic;
– Utilizarea uneltelor pentru navigarea in CBCT si modul de vizualizare;
– Prezentarea proiectului 3D, explicarea celor 3 planuri si a modului de navigare;
– Navigarea de pe o radacina pe alta si masurarea acestora;
– Explicarea diferentelor dintre OnDemand CDViewer si OnDemand Project Viewer;

In finalul conferintei participantii au avut ocazia sa se familiarizeze cu una dintre cele mai noi solutii ale noastre – chirugia ghidata si ghidurile chirurgicale produse in laboratoarele DigiRay, care ofera siguranta si predictibilitate manoperei chirurgicale. Modelele prezentate au fost cele cu care am luat parte ca expozanti la AEEDC in Dubai 2020, iar participantii interesati au beneficiat pe loc de serviciul nostru de planificare a tratamentului.

O mica galerie foto a evenimentului este disponibila pe pagina noastra de Facebook.

#digiray #cbct #OnDemand3D #ghidurichirurgicale #dentist #EduRay  #digitaldentistry  #3dplanning #dental3dprinting #dentallaboratory  #dentalpassion

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+