fbpx

Restaurare arcada edentata total – insertia flapless a 4 implanturi dentare cu ajutorul ghidului chirurgical DigiRay

Caz clinic – Inserția minim invazivă a două implanturi dentare în regiunile 12 și 22 cu ajutorul ghidului chirurgical DigiRay
august 15, 2020
Implant dentar zona15 – insertie minim-invaziva
octombrie 4, 2020

Ghidurile chirurgicale DigiRay sunt soluția ideală pentru o intervenție predictibilă, minim-invazivă și atraumatică. Mai multe detalii despre avantajele utilizării ghidului chirurgicale puteți citi aici.

Cazul clinic pe care îl vom prezenta azi a fost realizat în urma colaborării dintre Dr. Lăpădat Hortensia, chirurg maxilo-facial, Sighișoara și Tehnician Dentar Adrian Frangopol, specialistul DigiRay în ghiduri chirugicale.

Informații despre caz  

Pacient în vârstă de 50 de ani, s-a prezentat la medicul chirurg pentru restaurarea rapidă a maxilarului superior edentat total.

În Fig. 1.1 și  Fig. 1.2 putem observa situația inițială a pacientului.

Personalul DigiRay efectuează scanarea 3D CBCT a maxilarului edentat total cu lingura de amprentă fixată intraoral.

În Fig. 1.3 se poate observa lingura de amprentă DigiRay cu markerii radio-opaci calibrați pentru o suprapunere exactă a amprentei cu scanarea CBCT a maxilarului superior.

Workflow

După culegerea datelor, chirurgul maxilo-facial împreună cu tehnicianul DigiRay au efectuat planificarea digitală a locației viitoarelor implanturi în funcție de rezerva osoasă, tipul de ancoraj necesar pentru lucrarea protetică și particularitățile cazului. (Fig. 2.1, 2.2,  2.3, 2.4, 2.5)

Odată stabilită poziția exactă și inclinația implantelor maxilare, tehnicianul DigiRay trece la designul șablonului chirurgical și stabilirea axelor de inserție a implanturilor dentare. Fig 3.1

Toate detaliile secvenței de frezare pentru intervenția chirurgicală sunt livrate de către tehnicianul DigiRay atât în format digital cât și print astfel încât intervenția să se desfășoare predictibil. ( Fig 4.1, 4.2)

Ulterior șablonul chirurgical este printat 3D și livrat în cabinetul stomatologic împreună cu trusa chirurgicală și indicațiile de utilizare. (Fig 5.1, 5.2, 5.3)

In etapele clinice din cabinetul stomatologic se observă fixarea intraorală a șablonului chirurgical DigiRay cu ajutorul pinilor de ancorare pentru stabilitate și foraj precis a viitoarelor site-uri implantare precum și utilizarea cheilor reductive în cazul utilizării kitului de frezare In2Guide universal. (Fig 6.1, 6.2, 6.3.)

Concluzii

Executată astfel, intervenția chirurgicală a fost minim-invazivă, inserarea implantului a fost efectuată fără incizie, sângerare minimă, oferindu-i astfel pacientului un tratament atraumatic și prin urmare recuperare rapidă post-operatorie.

Contactează tehnicianul DigiRay pentru a începe planificarea următorului tău caz de implantare ghidată: laborator@digiray.ro sau  0758.033.376.
Urmărește-ne pe blog și social media pentru a rămâne la curent cu toate cazurile clinice la care luăm parte.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+