fbpx

Implant dentar zona15 – insertie minim-invaziva

Restaurare arcada edentata total – insertia flapless a 4 implanturi dentare cu ajutorul ghidului chirurgical DigiRay
septembrie 14, 2020
Prima-serie-de-webinarii-online-DigiRay-
Prima serie de webinarii online DigiRay
octombrie 28, 2020

Una dintre cele mai importante astfel de inovații în domeniul implantologiei o reprezintă implantarea ghidată digital, care oferă beneficii de neegalat atât pentru pacient, cât și pentru medic.

Având la bază o experiență vastă în imagistică, stomatologie digitală precum și investiții semnificative în software și echipamente performante, noi, echipa DigiRay, venim în sprijinul medicilor stomatologi cu ghiduri chirurgicale realizate in-house.

Cazul clinic pe care îl vom prezenta azi a fost realizat în urma colaborării dintre Dr. Pribac Valentin medic specialist paradontolog în cadrul Clinicii Holomed din Targu Mureș și Tehnician Dentar Adrian Frangopol, specialist în ghiduri chirugicale DigiRay.

Informații despre caz

Pacient în vârstă de 58 de ani, solicită medicului stomatolog inserția unui implant dentar în spațiul edentat maxilar din zona 15 .(Fig 1)

Medicul dentist trimite modelul de studiu  turnat și CBCT-ul pacientului către unul din centrele DigiRay pentru a face planificarea implantului în zona 15 și printarea 3D a unui șablon chirurgical din rășină bio-compatibilă.
Dorința pacientului și a medicului este de a executa o intervenție chirurgicală minim invazivă, atraumatică și inserarea implantului dentar în poziția ideală din punct de vedere protetic și estetic. În acest fel solicitarea ocluzală ulterioară va fi transmisă în axul lung al implantului.

Workflow

Pentru a îndeplini aceste cerințe, tehnicianul DigiRay face un wax-up digital al viitoarei coroane din zona 15 și în funcție de poziția ei simulează inserția viitorului implant astfel încât axul acestuia să treacă cât mai aproape de mijlocul feței ocluzale a lui 15 și cât mai perpendicular pe aceasta. (Fig. 2.1, 2.2)

După confirmarea și agrearea poziției finale a implantului împreună cu medicul curant, tehnicianul DigiRay face designul șablonului chirurgical și printarea acestuia dintr-o rășină bio-compatibilă (Fig 3.1, 3.2, 3.3)

Ulterior, tehnicianul nostru editează protocolul și secvența de frezare conform sistemului de implanturi și trusei chirurgicale folosite de către medic și  îl trimite pe email medicului curant. Acest protocol scris conține toate detaliile necesare medicului pentru a duce la bun sfârșit planul de tratament stabilit anterior cu tehnicianul dentar. (Fig. 4.1)

Odată ce primește în cabinet ghidul chirurgical de la DigiRay medicul dentist poate trece la executarea intervenției chirurgicale într-un mod rapid, atraumatic. Plasarea implantului se va realiza în mod predictibil în poziția ideală din punct de vedere protetic și estetic.(Fig. 5.1, 5.2).

 

Concluzii

Executată astfel, intervenția chirurgicală a fost minim-invazivă, inserarea implantului a fost efectuată fără incizie, sângerare minimă, oferindu-i astfel pacientului un tratament atraumatic și prin urmare recuperare rapidă post-operatorie.

Contactează tehnicianul DigiRay pentru a începe planificarea următorului tău caz de implantare ghidată: laborator@digiray.ro sau  0758.033.376.
Urmărește-ne pe blog și social media pentru a rămâne la curent cu toate cazurile clinice la care luăm parte.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+