fbpx

Cum ne pregătim pentru realizarea radiografiilor 2D și 3D?

scanare intraorala
Scanare intraorală – Tips & tricks
iunie 16, 2021
Radiografia dentară în timpul sarcinii
iulie 12, 2021
Radiografii dentare

Radiografii dentare fara risc de radiatii

Radiografiile dentare sunt investigații imagistice non-invazive și nedureroase dar extrem de importante pentru diagnosticarea corectă a afecțiunilor dentare.

Înainte de poziționarea la aparatul de radiologie, veți fi rugați să îndepărtați de la nivelul capului și gâtului toate obiectele metalice: cercei, lant, agrafe, ochelari etc.

Ulterior asistentul DigiRay vă va pune un șort special fabricat din plumb și veti fi plasat în fața aparatului CBCT în picioare.

Veți fi rugat să vă țineti cu mâinile de mânerele aparatului iar asistentul radiolog vă va poziționa capul corespunzător, după care veți fi rugat să rămâneți nemișcat.
Asistentul va părăsi sala și va declanșa expunerea. Pe parcursul expunerii veți auzi un semnal sonor iar aparatul se va roti in jurul capului dvs., proces ce durează doar câteva secunde.

Este important ca pe parcursul investigației radiologice să rămâneți nemișcat. După ce aparatul de radiologie s-a oprit, puteți merge în sala de asteptare, să primiți rezultatul investigației.

În cât timp primesc rezultatele?

Rezultatele se eliberează pe loc în cazul radiografiilor 2D şi 3D.

Pentru efectuarea radiografiilor dentare este nevoie de programare?

 Nu ai nevoie de programare, deci poți veni oricând îți este convenabil. Te așteptăm în oricare din  centrele de radiologie DigiRay, de luni până sâmbătă:

Luni – Vineri: 08:00 – 19:30

Sâmbătă: 09:00 – 12:30

Ai nevoie de o radiografie dentară rapidă și de cea mai înaltă calitate?

Te așteptăm cu drag în centrele de radiologie și tomografie dentară DigiRay! Iți garantăm cele mai clare imagini și cea mai mică doză de radiații. Alege cea mai apropiata locație DigiRay

În centrele de radiologie DigiRay suntem dedicați să oferim pacienților noștri cele mai sigure și confortabile experiențe posibile. Din acest motiv toate centrele noastre de radiologie sunt dotate cu aparatură radiologică digitală de ultimă generaţie, care respectă principul ALARA (As Low As Reasonably Achievable).

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+