fbpx

Scanare intraorală – Tips & tricks

CBCT – Computer Tomograf cu Fascicul Conic
iunie 16, 2021
Radiografii dentare
Cum ne pregătim pentru realizarea radiografiilor 2D și 3D?
iunie 18, 2021
scanare intraorala

Scanarea intraorală sau amprenta digitală este o tehnică modernă, foarte rapidă și exactă de scanare a arcadelor dentare care înlocuiește metoda tradițională de amprentare cu lingura și material de amprentă.

Comparativ cu tehnicile tradiționale de amprentare care adesea cauzează un nivel ridicat de disconfort pacienților, scanarea intraorală (amprentarea digitală) este o metodă mult mai rapidă și mai convenabilă de a obține un model tridimensional foarte precis al câmpului protetic (dinților).

10 sfaturi pentru a realiza scanarea intraorală corectă

  1. Scanează pe un câmp uscat. Zonele uscate sunt mai ușor de scanat și oferă informații precise.
  2. Treceți din scanarea color în cea de suprafață pentru a observa mai bine marginile preparației.
  3. Retracția țesutului din jurul preparației este foarte importanta pentru a delimita corect marginea.
  4. Pentru a scana fețele distale a molarilor 2 și 3 uscați foarte bine zona, rugați pacientul să închidă ușor gura și poziționati scanerul ca pe o oglindă dentară.
  5. Dacă scanerul nu recunoaște o zonă, vă puteți întaorce pe o suprafața adiacentă scanată corect și apoi continuați de acolo.
  6. Dacă preparația a fost corect scanată, dar mai aveti nevoie și de dinții vecini atunci puteți bloca zona pentru a nu fi modificata când se scanaează dinții vecini.
  7. Curătați modelele 3D de artefactele date de țesuturile moi mobile înainte să treceți la scanarea ocluziei.
  8. Pentru bonturile de scanare înșurubate în implanturi puteți bloca zona după ce ați scanat pe un dinte, apoi mutați bontul pe urmatorul implant și continuați scanarea. în acest fel nu aveți nevoie de un bont de scanare pentru fiecare implant.
  9. În timpul scanării pe arcadă când se face prima trecere în zona frontala accentuați fețele vestibulare și orale a dinților și trecerea dintre acestea. Va ajuta să evitați probleme de alinierea ale aceleiași suprafețe.
  10. Pentru pacienții cu aparat dentar evitați atingerea oglinzii de brackeți. Astfel se evită zgârieturile de pe oglinda și crește durata de viața a capetelor de scanare.

Unde pot efectua o scanare intraorală?

Pentru amprentarea digitală vă puteți prezenta în cel mai apropiat centru DigiRay:

București: Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 44, Sector 3

Cluj-Napoca: Str. Observatorului nr. 1-3

Craiova: Bulevardul Carol I, nr.6

Sibiu: Str. Calea Dumbrăvii nr. 61, ap. 1

Târgu Mureș: Str. Republicii nr. 1, 1/B

Bistrița: Bulevardul Republicii nr.1

BUY NOW
Programul centrelor DigiRay în perioada Sărbătorilor Pascale va fi: 🗓️ 1 Mai - 08:00 -19:30 🗓️ 2 Mai - 6 Mai centrele de radiologie dentară DigiRay vor fi închise.
+