fbpx

Tomografie dentara in Bucuresti

Radiografie DigiRay Bucuresti
Radiologie dentara Bucuresti
februarie 2, 2023
Avantajele radiografiilor digitale
februarie 6, 2023

Ce este CBCT-ul?

CBCT se referă la Computer Tomograf cu Fascicul Conic. Acesta oferă imagini tridimensionale cu mare precizie ale structurilor maxilare şi dentare, permițând astfel medicului stomatolog să ofere diagnostic precis şi să planifice tratamente eficiente.

Tomografia dentară este o tehnică de imagistică medicală care utilizează raze X şi tehnologie computerizată pentru a produce imagini tridimensionale detaliate ale maxilarelor şi dinţilor.
Această tehnică oferă medicilor stomatologi informaţii importante despre anatomia dentară şi maxilară, precum şi despre posibile probleme, cum ar fi carii subiacente, probleme ale osului, afecţiuni ale nervului şi multe altele.

Doza de radiații primită în timpul unei scanări dentare cu tomografie este relativ mică și este considerată sigură pentru majoritatea pacienților.
Cu toate acestea, este important să se evite expunerea inutilă la radiații și să se consulte medicul stomatolog înainte de a se face o tomografie dentară pentru a evalua riscurile și a lua decizii informate

Tomografia dentară este adesea utilizată în planificarea implanturilor dentare, a tratamentelor de canal radicular şi a altor proceduri stomatologice.

Tomografie dentară înainte de implant dentar?

Tomografia în implantologie este utilizată pentru a planifica și a evalua implantațiile dentare. Imaginile tridimensionale obținute prin tomografie oferă informații detaliate despre anatomia maxilară și dentară, precum și despre dimensiunea și forma osului maxilar, poziția nervilor și a sinusurilor. Aceste informații sunt esențiale pentru a garanta succesul și siguranța procedurii de implantare dentară.
De asemenea, tomografia poate fi utilizată pentru a evalua integritatea și stabilitatea implanturilor existente și pentru a monitoriza evoluția acestora în timp.

Ce tipuri de tomografii dentare pot realiza în clinicile DigiRay București?

  • CBCT Unidentar
  • CBCT Segmentar
  • CBCT Hemiarcadă
  • CBCT ATM Bi-lateral (Închis sau Deschis)
  • CBCT Sinusuri Maxilare
  • CBCT Arcadă (Maxilar sau Mandibular)
  • CBCT Bimaxilar
  • CBCT Toate Sinusurile Anterioare

Unde pot efectua tomografiile dentare?

În prezent, rețeaua națională de radiologie și tomografie dentară DigiRay este formată din de 24 de centre de imagistică dentară, 4 dintre acestea sunt localizate în București.

✔️ Dental Scan by DigiRay, Calea Floreasca 169 (Sector 1)
✔️ Dental Scan by DigiRay, Șoseaua Colentina 3B, Bl.33B (Sector 2)
✔️ DigiRay Carol, Bulevardul Carol I, Nr. 68 (Sector 2)
✔️ DigiRay Obregia, Bulevardul Alexandru Obregia, nr.16, bl.16 (Sector 4)

Tomografie fără programare?

Da! În centrele de radiologie DigiRay București, nu este necesară programarea pentru efectuarea radiografiilor și tomografiilor dentare.
Programarea este necesară doar în cazul fotografiilor ortodontice și a scanărilor intraorale.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+