fbpx

Avantajele radiografiilor digitale

Tomografie dentara in Bucuresti
februarie 3, 2023
Cum ne pregătim pentru o radiografie dentară?
februarie 8, 2023

Radiografia dentară digitală a apărut în jurul anilor 1990 și a început să fie utilizată pe scară largă în practica dentară începând din 2000. În ultimii ani, tehnologia digitală a evoluat semnificativ, oferind imagini de înaltă rezoluție și reducând expunerea la radiații.

Radiografia dentară digitală are următoarele avantaje față de radiografia dentară clasică:

 

  • Reducerea expunerii la radiații: tehnologia digitală permite un nivel mai scăzut de expunere la radiații față de tehnologia clasică.
  • Rapiditate: imagini digitale pot fi obținute și analizate mult mai rapid decât cele clasice.
  • Rezoluție mai mare: imagini digitale sunt mai clare și mai detaliate, permitând dentistului să vadă cu mai multă precizie structura dentară.
  • Eficiență: tehnologia digitală permite dentistului să se concentreze mai bine asupra problemelor dentare și să ia decizii de tratament mai eficiente.
  • Accesibilitate: imagini digitale pot fi transferate și stocate ușor, făcându-le accesibile oriunde și oricând sunt necesare.
  • Avantajul ecologic: Radiografia digitală are avantaje ecologice față de versiunea convențională prin eliminarea hârtiei și utilizarea suportului compact și confortabil al CD-ului. De asemenea, elimină necesitatea utilizării filmelor medicale și a substanțelor chimice asociate acestor.
    Radiografia digitală nu ocupa la fel de mult spatiu fizic în cabinet.

În București poți realiza radiografii dentare digitale?

Da, rețeaua națională de radiologie și tomografie dentară DigiRay este formată din de 24 de centre de imagistică dentară, 4 dintre acestea sunt localizate în București.

✔️ Dental Scan by DigiRay, Calea Floreasca 169 (Sector 1)
✔️ Dental Scan by DigiRay, Șoseaua Colentina 3B, Bl.33B (Sector 2)
✔️ DigiRay Carol, Bulevardul Carol I, Nr. 68 (Sector 2)
✔️ DigiRay Obregia, Bulevardul Alexandru Obregia, nr.16, bl.16 (Sector 4)

Radiografie dentară fără programare?

Da! În centrele de radiologie DigiRay București, nu este necesară programarea pentru efectuarea radiografiilor și tomografiilor dentare.
Programarea este necesară doar în cazul fotografiilor ortodontice și a scanărilor intraorale.

Cât costa o radiografie dentară?

Prețul diferă în funcție de tipul de investigație recomandată de către medicul stomatolog. Aici poți vedea serviciile și tarifele noastre.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+