fbpx

Radiografia cefalometrică – ce este și unde poți realiza una în București

radiografii dentare la DigiRay București
Radiografii dentare – cât de importante sunt în tratarea CORECTĂ a afecțiunilor ortodontice
iulie 24, 2024
radiografii dentare la DigiRay
Am deschis centrul DigiRay Iancului la București
iulie 29, 2024
radiografia cefalometrică

radiografia cefalometrică

DigiRay este cea mai mare rețea de radiologie dentară din România, ce oferi servicii de tip One Stop Scanning Shop. Ce înseamnă asta? Serviciile oferite cuprind toată aria de interes din sfera radiologiei dentare și sunt realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Printre aceste servicii se numără și radiografia cefalometrică. Aceasta este un instrument esențial în diagnosticarea și planificarea tratamentului ortodontic.

Ce este radiografia dentară cefalometrică?

Radiografia cefalometrică este un tip de radiografie laterală a capului, utilizată în principal în ortodonție și chirurgie ortodontică. Aceasta oferă imagini clare ale craniului, ale maxilarelor, ale dinților și ale țesuturilor moi adiacente. Prin intermediul acestei radiografii, medicul ortodont poate evalua și măsura poziția și relația dintre diferite structuri ale capului. Cu ajutorul acestei investigații de imagistică dentară, medicul poate realiza diagnosticarea corectă a pacientului și planificarea tratamentului necesar ulterior.

La ce se utilizează radiografia dentară cefalometrică

Radiografia cefalometrică este un instrument foarte important, folosit în mai multe etape ale tratamentului ortodontic. Printre utilizările sale se numără:

  • Diagnosticul inițial – ajută la identificarea problemelor dentare și scheletale, precum și la înțelegerea cauzelor acestora.
  • Planificarea tratamentului – permite crearea unui plan de tratament personalizat, ținând cont de structura unică a craniului și maxilarelor pacientului.
  • Monitorizarea progresului – radiografiile periodice ajută la urmărirea eficacității tratamentului și la ajustarea acestuia, dacă este necesar.
  • Evaluarea post-tratament – după finalizarea tratamentului, radiografia cefalometrică ajută la verificarea rezultatelor obținute și la asigurarea stabilității acestora.

Cum se realizează o radiografie digitală cefalometrică?

Procedura de realizare a unei radiografii cefalometrice este simplă și non-invazivă. Pacientul este așezat la un aparat special, cu capul poziționat într-un dispozitiv care ajută la menținerea acestuia nemișcat. Apoi, un braț radiografic mobil este plasat în jurul capului pacientului pentru a captura imaginea laterală a craniului.

Este esențial ca pacientul să rămână nemișcat pentru câteva secunde, cât durează expunerea. În timpul procedurii, un asistent radiolog DigiRay monitorizează procesul pentru a asigura calitatea optimă a imaginii și siguranța pacientului. Radiografia este apoi trimisă medicului specialist ortodont, pentru a fi analizată și interpretată.

Unde poți realiza o astfel de radiografie în București

În București dispunem de 5 centre DigiRay unde poți beneficia de aceste servicii, asigurându-ți astfel un tratament ortodontic de cea mai bună calitate.

Toate centrele DigiRay București au inclusă în portofoliu și radiografia cefalometrică, așa că poți merge la locația care este în proximitatea ta:

  • DigiRay – Radiologie dentară, Calea Floreasca 169, Sector
  • DigiRay – Radiologie dentară, Șoseaua Colentina 3B, Bl.33B, Sector 2
  • DigiRay – Radiologie dentară, Strada Avrig, Nr. 63, Sector 2 (în spate la Intermacedonia)
  • DigiRay – Radiologie dentară, Bulevardul Alexandru Obregia, nr.16, bl.16, Sector 4
  • DigiRay – Radiologie dentară, Strada Brașov Nr. 28, Sector 6 (vis-à-vis de Auchan)

Te așteptăm cu drag la oricare din locațiile noastre pentru a te ajuta să fii cu un pas mai aproape de zâmbetul ideal.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+