fbpx

Ce ar trebuie să știi înainte să-ți faci o radiografie dentară la DigiRay București

radiografie dentară CBCT
Am deschis un nou Centru de Radiologie Dentară în Drumul Taberei, București
iulie 15, 2024
radiologie dentară DigiRay
De ce sunt centrele DigiRay București un One Stop Scanning Shop în radiologie dentară
iulie 16, 2024

Ai nevoie de o radiografie dentară? Atunci, ar trebui să știi că este o investigație non-invazivă și nedureroasă, de o importanță deosebită în diagnosticarea corectă a unui spectru foarte larg de afecțiuni dentare.

De ce este nevoie de radiografii dentare

Radiografiile dentare sunt instrumentele de bază cu ajutorul cărora lucrează medicii dentiști. Folosindu-se de acestea, specialiștii pot să aibă o imagine mai clară cu privire la sănătatea orală a pacientului. Radiografiile 2D și 3D, ajută la depistarea problemelor mai puțin evidente. Printre cele mai comune afecțiuni depistate cu ajutorul acestor investigații de imagistică se numără: cariile interdentare și problemele la nivelul măselelor de minte.

Cât costă o radiografie dentară

În funcție de tipul radiografiei, diferă și prețul serviciilor de radiologie dentară digitală. Chiar dacă par niște investigații costisitoare, realizarea unor radiografii de calitate va face diferența în tratarea corespunzătoare a afecțiunilor orale.

Dacă te interesează care sunt costurile unor investigații la centrele DigiRay București, intră aici: prețuri radiologie dentară.

Cum să te pregătești eficient pentru realizarea unei radiografii dentare

1. Informează-te despre tipul de radiografie dentară de care ai nevoie

Poți să ai o discuție cu medicul tău dentist înainte, unde să afli toate detaliile despre tipul de radiografie de care ai nevoie. Acesta îți poate explica mai multe cu privire la importanța radiografiilor dentare de calitate în procesul de diagnosticare a problemelor orale.

2. Alege centrul DigiRay București cel mai apropiat de tine

După ce ai primit recomandarea medicului în legătură cu tipul investigației necesare, caută cele 5 locații DigiRay București și vezi care dintre acestea se află în proximitate de tine. Te poți prezenta oricând în timpul programului de lucru, fără programare, pentru realizarea radiografiilor dentare 2D și a tomografiilor 3D.

3. Îmbracă-te corespunzător

De regulă, înainte de poziționarea corectă la aparat, vei fi rugat să îndepărtezi toate obiectele metalice din zona capului și a gâtului. Ca să-ți fie mai ușor, poți lăsa acasă cerceii, colierele sau alte accesorii metalice pe care le porți în mod uzual.

4. Lasă-te pe mâna asistenților radiologi DigiRay

De la intrarea în centrul DigiRay București ales, vei fi preluat de către un asistent, care te va îndruma în tot procesul, astfel încât totul să fie cât mai rapid și clar posibil.

După ce se va asigura că nu ai niciun accesoriu metalic în partea de sus a corpului, asistentul radiolog DigiRay îți va pune un șorț din plumb pentru protecție și te va așeza corespunzător la aparat. Vei fi rugat să ții mâinile pe mânerele aparatului. Apoi, asistentul îți va poziționa capul corespunzător. După aceea este foarte important să rămâi nemișcat până la finalizarea procedurii, care durează doar câteva secunde.

În timpul procedurii asistentul va părăsi încăperea, iar după finalizarea sa, va reveni și te va îndruma către zona de recepție pentru primirea rezultatelor.

Așadar, procesul de realizarea a unei radiografii dentare digitale este unul cât se poate de simplu și ușor de parcurs. Iar rezultatele ajung rapid direct la medicii specialiști care le solicită, pentru a continua procesul de diagnosticare în mod eficient.

DigiRay – locația ta #OneStopScanningShop pentru investigații de radiologie dentară de calitate.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+