Servicii - digiray.ro
Servicii

Contact / Orar Centre

Clear Aligners sau tratamentele ortodontice prin gutiere transparente, sunt instrumente ortodontice asemanatoare aparatelor dentare, folosite pentru alinierea dintilor, fiind insa construite dintr-un plastic special transparent ceea ce le ofera o estetica superioara aparatelor ortodontice clasice.

clear aligners


Tratamentul Clear Aligners implica colaborarea dintre medicul ortodont si un laborator specializat precum DigiLAB. Ei vor inregistra digital (prin scanarea intra-orala) sau clasic (prin amprenta clasica) imaginea danturii pacientului. Modelul digitalizat importat intr-un software special de Clear Aligners impreuna cu medicul ortodont vor sugera etapele ce trebuiesc parcurse intre pozitia curenta si pozitia dorita a dintilor. Odata stabilite, etapele tratamentului se vor printa 3D gutiere transparente pe care pacientul le va purta succesiv pentru fiecare etapa in parte. Fiecare aligner trebuie purtat 22 ore/zi timp de aproximativ doua saptamani. Aceste alignere muta incet dintii inspre pozitia agreata de catre ortodont si pacient. Timpul mediu al tratamentului este de 12-18 luni.

Fotografiile ortodontice intraorale si extraorale se realizeaza pentru evaluarea, planificarea, urmarirea si documentarea evolutiei tratamentului ortodontic.

fotografii ortodontice

 

Insertia ghidata a implanturilor dentare asigura inalta acuratete de frezare si plasare a implantului in osul alveolar conform criteriilor estetice stabilite anterior printr-un wax-up digital.

De asemenea, chirurgia ghidata ofera siguranta si predictibilitate manoperei chirurgicale, care se realizeaza minim-invaziv, eliminand durerea si inflamatia post-operatorie.

ghid chirurgical

Avantajele chirurgiei ghidate:
- durerea postoperatorie, edemul si timpul de vindecare sunt reduse semnificativ cu ajutorul insertiei minim invazive a implantului;
- prin chirurgia ghidata protetic se ajunge la rezultate estetice naturale evitand surprizele neplacute din momentul restaurarii protetice;
- se evita riscurile de leziuni a elementelor anatomice invecinate din cauza erorilor din timpul interventiei;
- ofera comfort pacientului prin timp chirurgical redus.

Pentru mai multe detalii legate de workflow si pasii de urmat in vederea realizarii unui ghid chirurgical pentru pacientul dvs. puteti sa accesati urmatorul link: https://www.digilab.ro/servicii-planificare-tratament/chirurgie-ghidata/ sau sa contactati unul din tehnicienii nostri dentari:
tel: 0758.033.376
e-mail: laborator@digiray.ro

1. Implanturi
Un implant dentar este o radacina dentara artificiala care este plasata in maxilar, pentru a mentine un dinte sau o punte. Implanturile dentare sunt optiunea ideala pentru persoanele care si-au pierdut un dinte sau mai multi dinti datorita unei boli parodontale, a unei vatamari sau din cauza altor motive. Implanturile dentare sustin dintii de inlocuire. Se pozitioneaza direct in maxilar si sustin dintii artificiali, in același mod in care radacinile ofera suport dintilor naturali.

2. Ortodontie
Tratamentul ortodontic este modalitatea de indreptare sau aliniere a dintilor, pentru a imbunatati aspectul si functionalitatea lor. De asemenea, ajuta la ingrijirea sanatatii dentare pe termen lung, a gingiilor si a articulatiilor, prin raspandirea presiunii muscaturii pe toti dintii in mod egal.

3. Dinti inclusi
Un dinte inclus este cel care nu erupe la timp in arcul dentar. Acestia pot deveni afectati din cauza dezvoltarii sau deplasarii dintilor adiacenti, a infectiilor adiacente, a unei traume, a tesutului moale excesiv sau a unei anomalii genetice. Molarii de minte sunt frecvent afectati, fiind ultimii dinti care erup in cavitatea bucala. Molarii de minte inferiori sunt mai frecvent afectati decat omologii lor superiori. Dintii inclusi trebuiesc fie extrasi (in cazul molarilor de minte) fie adusi pe arcada dentara prin tratamente ortodontice.

4. Endodontie
Terapia endodontica, cunoscuta si ca terapia canalului radicular, este un tratament care vizeaza curatarea infectiilor din interiorul camerei pulpare a dintilor, precum și protejarea acesteia de infectii ulterioare. Tratamentul se efectueaza prin extirparea continutului camerei pulpare si prin obturarea ermetica a acesteia.

5. ATM (Articulatia Temporo-Mandibulara)
Tulburarile articulatiilor temporo-mandibulare sunt probleme care afecteaza articulatia dintre baza craniului si mandibula.

Articulatia temporo-mandibulara este situata chiar in fata canalului urechii (canalul auditiv extern) si este articulatia care face posibile toate miscarile mandibulei (miscarile gurii). Problemele care afecteaza aceasta articulatie sunt de obicei cunoscute sub numele de tulburari ale ATM si au o complexitate mare de diagnosticare si tratament.

Printarea 3D reprezinta o tehnologie care cunoaste in tehnica dentara o adoptie foarte rapida. Modelele printate 3D ofera avantajul unei flexibilitati nelimitate de design si elaborararea intr-o singura etapa a diferitelor tipuri de modele: modele cu bonturi detasabile, printarea wax-up-ului virtual, chei distale si modele de studiu, set-up-uri pentru ortodontie, modele pregatite pentru montarea in articulator sau crearea unui articulator virtual printabil. Avantajele printarii 3D fata de procedurile conventionale de turnare a modelului in ghips constau in acuratetea superioara a produsului elaborat datorita reproducerii detaliilor, reducerea timpului de lucru și reproductibilitatea.

model printat 3D

Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.
Mai Mult...