fbpx

Scanare intraorală / amprentă digital

Scanarea intraorală sau amprenta digitală este o tehnică modernă, foarte rapidă și exactă de scanare a arcadelor dentare care înlocuiește metoda tradițională de amprentare cu lingura și material de amprentă – o tehnică veche de sute de ani care în unele cazuri s-a dovedit nepredictibilă.

Avantajele scanării intra-orale față de amprenta clasică sunt numeroase. Cel mai important aspect este că scanarea digitală a făcut posibil saltul medicinei dentare către epoca digitală. Acest proces vă avea probabil un impact major în privința progresului medicinei dentare.

Încurajăm medicii colaboratori care nu dețîn încă un scanner intra-oral să trimită pacienții pentru a executa noi la DigiRay această manoperă, într-un flux rapid și predictibil. Scanarea odată realizată, vă fi trimisă medicului curant sau laboratorului de tehnică dentară indicat de acesta.

Daca aveți acces la un scanner intra-oral, vă putem ajuta cu execuția lucrării protetice indicate.

Avantajele scanării intraorale:

  1. Confort: Comparativ cu amprenta tradițională, amprenta digitală este mult mai rapidă. Procedura de scanare digitală este mai ușor de suportat de către pacient, scannerul având dimensiuni mai mici față de lingura clasică pentru amprentare. Procedura nu implică utilizarea de materiale fluide care pot produce reflex de vomă pacientului.
  2. Rapiditate: Scanarea intra-orală se realizează în timp real, imaginile 3D ale dinților se afișează direct pe ecranul calculatorului. Datele obținute în urma scanării se transmit online către laborator. Timpul este semnificativ redus pentru pacient, medic și tehnician.
  3. Acuratețe: Amprentele digitale oferă o acuratețe mult superioară. În comparație cu metodele tradiționale, amprentele digitale nu prezintă distorsiuni sau bule de aer care de obicei se formează din cauza consistenței materialului de amprentare, a inserției sau dezinserției lingurii de amprentare. Se înregistrează cele mai mici detalii de ordin microscopic al câmpului protetic.
  4. Predictibilitate: În timpul amprentării digitale, toate posibilele incongruențe se văd pe monitorul calculatorului în momentul înregistrării, așa că, nu este necesar să începeți manopera de la capăt. Totul se poate corecta din mers.
  5. Replicabilitate: Odată finalizată scanarea, datele colectate se arhivează electronic, deci nu se alterează, așa cum se mai întamplă în cazul amprentelor clasice unde materialul de amprentă suferă modificări într-un timp foarte scurt. Aceste date pot fi stocate și reproduse oricând fără a fi necesară o re-amprentare a câmpului protetic.
  6. Înregistrarea ușoară a ocluziei: Pentru scanarea ocluziei dentare este nevoie de 40-60 secunde și este foarte ușor de verificat vizual.
  7. Arhivarea digitală: Utilizarea scanării intra-orale permite arhivarea amprentelor și rapoartelor ocluzale în format digital reducând spațiul de depozitare a modelelor și o organizare rapidă și eficientă a cabinetului sau laboratorului dentar.
  8. Printarea 3D a arcadelor dentare scanate: O dată înregistrate sau arhivate, amprentele digitale pot fi printate 3D oricând: înainte, în timpul sau după tratamentele ortodontice, softul permițând compararea dimensiunilor și evoluția poziției dinților cu ajutorul parametrizărilor exacte în toate cele trei planuri.
BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+