Radiografie dentara, radiologie dentara si CBCT dentar in Zalau - digiray.ro
Zalau

Contact / Orar Centre

Avantajul esential al radiologiei dentare digitale este REDUCEREA CU 90% A NIVELULUI DE RADIATIE fata de radiologia dentara clasica, traditionala.

Acest avantaj este de fapt avantajul pacientului care va incasa cu 90% mai putine radiatii decat in radiologia traditionala.
Fiind inceputul unei revolutii in radiologia orala si maxilo-faciala, radiologia digitala reprezinta o noua frontiera in radiologia stomatologica. In 1982 a fost realizata prima radiografie digitala intra-orala, de stomatologul francez Francis Mouyen, care, in colaborare cu firma Trophy, a realizat primul radioviziograf cu dispozitive CCD legate prin fibre optice la un computer.
Abia dupa cativa ani, in 1995, aceeasi firma va initia si sistemul panoramic digital. In ultimii cinci ani. radiologia dentara digitala a luat amploare prin dezvoltarea sistemelor de achizitie si optimizarea programelor de procesare de imagine, numeroase firme disputandu-si autoritatea pe piata aparatelor radiologice digitale.

Radiologia digitala reprezinta viitorul in domeniul radiologiei dentare, avand urmatoarele avantaje:
• Reducerea cu 90% a dozei de iradiere fata de radiologia clasica;
• Scaderea timpului de lucru prin cresterea vitezei cu care este redata pe monitor imaginea radiologica, practic in cateva secunde;
• Obtinerea unor imagini de inalta calitate;
• Posibilitatea transmiterii la distanta a investigatiilor prin retele de tip Internet;
• La cerere, radiografia panoramica poate fi printata cu imprimanta de inalta rezolutie;
• O mai buna arhivare si gestionare a imaginilor radiologice.

Cea mai noua tehnologie si cele mai moderne aparate radiologice le gasiti in centrele noastre de radiologie dentara din Cluj-Napoca:
• str. Observatorului 1-3, Zorilor;
• str, Primaverii nr. 2, Manastur.

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultima generatie in domeniul imagisticii ce permite vizualizarea in plan tridimensional a zonelor scanate. Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unica rotatie in jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistica, in vederea obtinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Cui se adreseaza

Ca tehnica, imagistica se adreseaza urmatoarelor categorii profesionale: stomatologi, ortodonti, chirurgi BMF, ORL-isti, studenti (medicina dentara, fizica medicala, inginerie medicala, etc).

Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.
Mai Mult...