fbpx

Unde poți să-ți faci o radiografie panoramică în București și ce ar trebui să știi înainte

radiologie dentară DigiRay
De ce sunt centrele DigiRay București un One Stop Scanning Shop în radiologie dentară
iulie 16, 2024
radiografie CBCT la DigiRay
Rolul radiografiile dentare CBCT în diagnosticarea afecțiunilor maxilo-faciale
iulie 22, 2024
asistenți DigiRay analizând o radiografie panoramică

radiografie panoramică la DigiRay București

Radiografia panoramică, denumită și Ortopantomografie (pe scurt OPG sau OPT), este un instrument foarte important pentru medicii stomatologi. Aceasta este solicitată pacienților când vine vorba de orice tip de intervenție la nivelul maxilarului și a dinților. Cu ajutorul unei astfel de radiologii 2D se pot identifica cu succes carii ascunse sau diverse alte probleme la nivelul danturii care nu ar fi altfel vizibile cu ochiul liber.

Radiografia panoramică este printre cele mai populare tipuri de radiografii realizate în centrele DigiRay, atât în București, cât și în restul țării.

Unde poți realiza o radiografie panoramică în București

Rețeaua de radiologie și tomografie dentară DigiRay are un total de 27 de centre în toată țara.  Iar 5 dintre aceste locații sunt situate chiar în București.

Ne găsești la:

✔️ Dental Scan by DigiRay, Calea Floreasca 169 (Sector 1)

✔️ Dental Scan by DigiRay, Șoseaua Colentina 3B, Bl.33B (Sector 2)

✔️ DigiRay Iancului, Strada Avrig Nr.63 (Sector 2)

✔️ DigiRay Obregia, Bulevardul Alexandru Obregia, nr.16, bl.16 (Sector 4)

✔️ DigiRay Dr. Taberei, Str. Brașov, Nr.28, parter (Sector 6)

Descoperă lista completă de prețuri pentru serviciile de radiologie dentară din centrele DigiRay București.

Ce trebuie să știi înainte de realizarea unui OPG

Fiind o investigație de imagistică de rutină nu implică foarte multă pregătire în prealabil.  Singurul aspect relevant este faptul că ar trebui să îndepărtezi toate accesoriile metalice din zona capului și a gâtului. De acest lucru se va asigura și asistentul radiolog care te va prelua când ajungi într-unul din centrele DigiRay București.

Tot procesul în sine durează doar câteva secunde, tocmai pentru a evita expunerea pacienților la un grad ridicat de radiații. Expunerea la radiații este în conformitate cu principiul ALARA (As Low As Reasonably Achievable), așa că dozele sunt minime și nu afectează pacienții.

De ce are nevoie medicul stomatolog de o radiografie panoramică?

De multe ori înainte de începerea oricărui tratament stomatologic, medicul specialist solicită pacienților să realizeze o radiografie 2D, astfel încât să evalueze posibile leziuni inflamatorii, structura osoasă de susținere, articulațiile temporo-mandibulare, să vizualizeze molarii de minte, rapoartele dinților cu repere anatomice învecinate (nerv alveolar, sinus maxilar) sau posibile fracturi osoase maxilare sau mandibulare.

Ai nevoie de programare?

Pentru radiografiile 2D și tomografiile dentare 3D nu este nevoie de programare în centrele DigiRay București. Este necesar doar să te prezinți la cea mai apropiată locație DigiRay. Transmite asistentului ce tip de radiografie ai nevoie și urmează pașii pe care ți indică. Procesul este unul rapid, iar rezultatele sunt trimise pe loc, în funcție de tipul de investigație.

Program DigiRay București

Luni – Vineri: 08:00 – 19:30

Sâmbătă: 09:00 – 12:30

Duminică: Închis

Te așteptăm în oricare din cele 5 centre DigiRay București oricând ai nevoie de servicii de imagistică dentară de calitate!

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+