fbpx

Radiografii și tomografii dentare în București: Alege cea mai bună locație pentru tine

DigiRay Bacau
Un nou centru DigiRay în Bacău
iulie 25, 2022
Radiografie DigiRay Bucuresti
Servicii de imagistică dentară moderne și sigure în București
decembrie 19, 2022
Radiologie Bucuresti

Dacă ai nevoie de o radiografie sau o tomografie dentară în București, ai noroc! În capitală, rețeaua națională de imagistică dentară, DigiRay, dispune de 4 centre de radiologie și tomografie dentară.

În prezent, în București, avem disponibile următoarele centre de radiologie dentară:

✔️ Dental Scan by DigiRay, Calea Floreasca 169 (Sector 1)
✔️ Dental Scan by DigiRay, Șoseaua Colentina 3B, Bl.33B( Sector 2)
✔️ DigiRay Carol, Bulevardul Carol I, Nr. 68 (Sector 2)
✔️ DigiRay Obregia, Bulevardul Alexandru Obregia, nr.16, bl.16 (Sector 4)

 

Care sunt tipurile de examene radiologice pe care le poți efectua în centrele de radiologie DigiRay?

  1. Radiografie panoramică – Acest tip de radiografie oferă medicului o imagine de ansamblu a dentiției și implicit a componentelor anatomice maxilo-faciale din jur. De obicei, se efectuează înainte de orice tratament stomatologic pentru ca medicul să beneficieze de o imagine completă a cazului tratat, să depisteze existența unor leziuni inflamatorii sau a unor dinți neerupți, să vizualizeze molarii de minte, posibilele fracturi osoase maxilare sau mandibulare, etc.
    Se mai numește și Ortopantomografie (OPG sau OPT), după echipamentul utilizat (ortopantomograf).
  2. Radiografie intraorală – Acest tip de radiografie presupune prezenţa receptorului de imagine în interiorul gurii pacientului. Principalul scop al acesteia este depistarea cazurilor de carie localizată între dinți sau a celor dezvoltate la nivelul rădăcinilor dinților (radiografiile apicale, periapicale). Este extrem de utilizată și în cazul tratamentelor endodontice
  3.  Radiografie cefalometrică – Acest tip de radiografie este des utilizată în cazurile întâlnite în domeniul ortodontic, acolo unde este nevoie de o analiză mai amănunțită a stării generale a oaselor de la nivelul craniului, a rapoartelor stabilite între acestea, în cazul detectării posibilelor anomalii morfologice, în cazul observării poziției dinților etc. Toate aceste informații obținute sunt esențiale în stabilirea celei mai potrivite scheme de tratament ortodontic.
  4. Tomografie computerizată CBCT – Cu ajutorul tomografiei computerizate cu fascicul conic, medicul poate avea imaginea tri-dimensională reală, la scară, a dinților, maxilarelor, sinusurilor și articulațiilor din regiunea maxilo-facială. Are de asemenea un rol foarte important, dincolo de diagnosticare, în planificarea viitoarelor tratamente chirurgicale, implantare, ortodontice și protetice. Astfel, planul de tratament al pacientului va avea o acuratețe și un prognostic mai bun.

Pot face în București o radiografie dentară fără programare?

Da! În centrele de radiologie DigiRay, nu este necesară programarea pentru efectuarea radiografiilor și tomografiilor dentare.
Programarea este necesară doar în cazul fotografiilor ortodontice și a scanărilor intraorale.

Rețeaua națională de radiologie și tomografie dentară DigiRay este formată din de 24 de centre de imagistică dentară, 4 dintre acestea sunt localizate în București.

Uneori poate fi dificil să decizi care clinică este cea mai potrivită pentru tine. La DigiRay îți garantăm același standard de calitate, servicii rapide, sigure și confortabile, indiferent de centrul pentru care ai optat.

Alege siguranța, confortul și eficiența! Apelează la centrele de radiologie DigiRay!

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+