fbpx

Servicii de radiologie dentară de calitate la DigiRay București cu un procent scăzut de radiații

DigiRay are în București 4 locații
În ce locații DigiRay poți realiza o radiografie dentară digitală în București
iunie 11, 2024
Tomografie dentara Bucuresti
Tomografia dentară CBCT la DigiRay București – rezultate de calitate cu ajutorul tehnologiei avansate
iunie 18, 2024
Radiații reduse cu ajutorul tehnologiei

Radiații reduse cu ajutorul tehnologiei

Radiații reduse cu ajutorul tehnologiei

În funcție de zona în care trăim, cantitatea de radiații la care sunteți expuși pe parcursul anului variază între 2000 – 4500 µS. Aceste radiații pot proveni atât din surse naturale (de la pământ, plante, alimente, spațiul atmosferic), cât și artificiale (monitoare PC, TV, telefoane mobile, antene, linii de înaltă tensiune etc.)

Noi, la DigiRay București, lucrăm constant la îmbunătățirea calității serviciilor oferite, iar asta implică și folosirea unui procent cât mai redus de radiații în timpul realizării radiografiilor. Aplicăm principiul ALARA (As Low As Reasonably Achievable) pentru toate tipurile de servicii oferite, tocmai pentru că ne pasă de pacienții noștrii și vrem să le oferim o calitate ridicată în toate aspectele care țin de serviciile noastre.

Radiografii dentare digitale în București

Cu ajutorul aparaturii moderne din centrele noastre de radilogie dentară DigiRay București, putem să efectuăm toate tipurile de radiografii necesare:

  1. Radiografie digitală panoramică – des întâlnită și sub denumirea de OPG/OPT (Ortopantomografie), acest tip de investigație arată medicului o privire de ansamblu asupra dentiției și a elementelor maxilo-faciale înconjurătoare. Este cel mai popular tip de radiografie dentară, prin prisma faptului că se recomandă înainte de orice tratament stomatologic.

 

  1. Radiografia digitală retroalveolară – mai este numită și radiografie periapicală, și se realizează de regulă pe un grup de 2-3 dinți, pentru a evidenția toate detaliile relevante (coroana, rădăcina și osul). Se recomandă în general în tratamentele endodontice, parodontale, chirurgicale, pentru vizualizarea rădăcinii sau a coroanei dintelui.

 

  1. Radiografia digitală bite-wing – este realizată pentru identificarea cariilor interdentare sau a celor formate sub obturații ori lucrări. Acest tip de radiografie surprinde punctele de contact dintre coroanele dinților posteriori adiacenți sau conturul osului alveolar la acest nivel.

 

  1. Status bi-maxilar – este compus dintr-o incidență de radiografii retroalveolare și bite-wing pentru fiecare zonă a cavității bucale.

 

  1. Teleradiografia de profil – este indicată atunci când se dorește aplicarea unui aparat ortodontic (pentru corectarea poziției dinților) sau corectarea profilului osos și a mușcăturii pacientului.

 

  1. Tomografia computerizată CBCT – resprezintă o imagine tridimensională reală, la scară, a dinților, maxilarelor, sinusurilor și articulațiilor din regiunea maxilo-facială. Cu ajutorul rezultatelor, medicul poate evalua volumul osos și densitatea osoasă. De asemenea, poate realiza măsurători foarte precise la nivelul crestei alveolare. Acesta poate depista existența fracturilor și a tumorilor, traiectul nervilor, forma și patologia sinusurilor, precum și articulațiile temporo-mandibulare.

Unde ne găsești în București

În prezent, rețeaua de radiologie dentară DigiRay are 4 locații în București. La nivel național rețeaua de radiologie DigiRay are 26 de centre.

Servicii de radiologie disponibile fără programare

În toate centrele DigiRay București, nu este nevoie de programare pentru efectuarea radiografiilor și tomografiilor dentare. Timpul de așteptare este redus. Acest fapt îi ajută pe cei care ne calcă pragul să aibă parte de servicii de calitate, rapid și ușor

Care sunt costurile serviciilor DigiRay

Pentru a consulta lista completă de tarife ale serviciilor DigiRay București, intră aici.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+