fbpx

6 reguli de siguranță de care să ții cont când realizezi radiografii dentare la DigiRay București

radiografiile dentare digitale
Ce trebuie să știi despre radiografiile dentare digitale dacă ai implanturi
septembrie 24, 2024
radiologie dentară la DigiRay
Criterii de care să ții cont când îți alegi clinica de radiologie dentară
septembrie 27, 2024
radiografii dentare la DigiRay

radiografii dentare la DigiRay

Rețeaua de radiografie și tomografie dentrară DigiRay este cea mai mare din acest sector de activitate din România. Sute de pacienți au încredere zilnic în serviciile oferite de noi. Deși expunerea la radiații în timpul realizării unei radiografii dentare este minimă, este totuși necesară respectarea unor reguli stricte de siguranță.

Descoperă mai jos 6 reguli de siguranță esențiale pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți faci radiografii dentare la DigiRay București:

1. Informați medicul despre condițiile de sănătate existente

Înainte de a efectua o radiografie dentară, este important să îi spui medicului despre orice condiție medicală preexistentă, cum ar fi sarcina sau perioada de alăptare. De asemenea, anunță-l dacă suferi de afecțiuni cronice sau dacă urmezi un tratament medicamentos specific. Medicul stomatolog poate veni cu recomandările potrivite ulterior pentru a adapta expunerea la radiații nevoilor tale specifice.

2. Fără bijuterii sau obiecte metalice

Un alt aspect important îl reprezintă îndepărtarea oricărui obiect metalic din zona capului și gâtului, precum bijuteriile sau ochelarii, deoarece acestea pot interfera cu imaginea radiologică.

3. Folosirea echipamentului de protecție specific pentru radiografii dentare

În timpul unei radiografii dentare, este obligatoriu să porți un șorț de plumb care acoperă trunchiul și gâtul. Acesta protejează organele vitale, cum ar fi glanda tiroidă, de radiațiile potențial nocive. În anumite situații se poate adăuga și un guler de plumb pentru protecția suplimentară a zonei gâtului. În centrele DigiRay, asistenții care efectuează procedurile se asigură mereu că pun șorțul de protecție pacienților în poziția corectă, oferind protecția necesară.

4. Evitarea radiografiilor inutile

Radiografiile dentare trebuie efectuate doar atunci când sunt necesare pentru diagnostic sau tratament. Medicul tău stomatolog va decide când și cât de des este nevoie de o astfel de procedură, pe baza stării tale de sănătate orală și a istoricului medical.

5. Utilizarea tehnologiei digitale

Dacă este posibil, optează pentru radiografii digitale. Acestea emit o cantitate mult mai mică de radiații în comparație cu radiografiile tradiționale pe film. În plus, imaginile digitale pot fi stocate și analizate mai ușor, ceea ce ajută la un diagnostic mai rapid și mai precis. La DigiRay utilizăm aparatură modernă care furnizează radiografii dentare digitale de înaltă calitate.

6. Minimizarea expunerii copiilor la radiații în timpul radiografiilor dentare

Copiii sunt mai sensibili la radiații decât adulții. Prin urmare, este important să se reducă numărul radiografiilor dentare la copii și să se folosească întotdeauna echipament de protecție adecvat pentru aceștia, respectiv să se ajusteze doza de radiații în raport cu nr de kg pe care îl are micul pacient.

Respectarea acestor reguli de siguranță îți permite să beneficiezi de avantajele radiografiilor dentare, reducând la minim riscurile asociate cu expunerea la radiații.

Radiografii dentare sigure și de înaltă precizie la DigiRay București

Dacă ai nevoie de radiografii 2D sau 3D, poți merge la oricare din cele 5 centre DigiRay București, fără programare. Consultă lista completă de servicii și prețuri pentru imagistică dentară București.

BUY NOW
Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare
+