digiray.ro

Contact / Orar Centre

aparate radiologie dentara

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultima generatie in domeniul imagisticii ce permite vizualizarea in plan tridimensional a zonelor scanate. Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unica rotatie in jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistica, in vederea obtinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Cui se adreseaza

Ca tehnica, imagistica se adreseaza urmatoarelor categorii profesionale: stomatologi, ortodonti, chirurgi BMF, ORL-isti, studenti (medicina dentara, fizica medicala, inginerie medicala, etc).

Chiar daca vorbim despre o tehnologie noua, domeniile de aplicabilitate a CBCT-urilor sunt variate: implantologia, chirurgia BMF, endodontia, ortodontia, patologiile ORL precum si orice alte ramuri ale stomatologiei  in care se cer imagini clare fie ale partii osoase, fie ale partilor moi asociate acestora.

Beneficii atat pentru medici, cat si pentru pacienti

Aparatele din dotarea DigiRay provin de la leaderi in domeniul imagisticii dentare, produse inovative de cea mai inalta calitate. Experienta producatorilor garanteaza cele mai clare imagini si cea mai mica doza de radiatii pentru pacienti.

Cu cea mai noua tehnologie MDS (Soredex MiniDose), doza de radiatii este redusa la minimum, iar calitatea imaginilor radiologice ramane in continuare ireprosabila. Astfel, pacientul este expus la CEL MAI SCAZUT NIVEL DE RADIATII, iar medicul beneficiaza de informatii pretioase pentru un diagnostic precis, pe baza unor imagini de o inalta rezolutie si claritate.

Aceasta capacitate de a vizualiza anatomia din perspective nelimitate are implicatii deosebite pentru diagnostic. Stomatologii ce planifica inserarea de implanturi pentru pacientii lor pot vizualiza acum foarte clar dimensiunile vestibulare si linguale si contururile crestelor alveolare, care pot fi analizate complet doar prin imagini in sectiune transversala.

Structurile anatomice vitale, cum ar fi canalul nervului alveolar inferior si sinusurile maxilare pot fi localizate cu o precizie deosebita si poate fi apreciata densitatea osului. Pot fi studiate structurile osoase ale articulatiilor temporo-mandibulare si incluziunile dentare putand fi localizate luand in considerare dintii adiacenti sau structurile vitale.

Exista multe caracteristici pozitive suplimentare ale CBCT: realizarea unei scanari CBCT este rapida si convenabila pentru pacienti; inalta rezolutie spatiala permite o buna evaluare a de taliilor osoase; in comparatie cu tomografiile computerizate (CT) medicale, ce reprezentau singura modalitate din trecut de a obtine imagini multiplane necesare pentru diagnostic, doza de radiatii primita de catre pacienti este mult mai mica.

Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.
Mai Mult...