Radiografie dentara, radiologie dentara si CBCT dentar in Zalau - digiray.ro
Zalau

Contact / Orar Centre

Teleradiografia de profil sau radiografia cefalometrica este un examen indispensabil in ortodontie si este indicat atunci cand se doreste aplicarea unui aparat ortodontic sau corectarea profilului osos si a muscaturii pacientului. De asemenea, acest tip de radiografie se foloseste si in chirurgia maxilo-faciala, in depistarea fracturilor si patologiei la nivelul masivului cranio-facial.

Radiografia dentara de status bi-maxilar cuprinde intreaga cavitate bucala si se efectueaza pe fiecare zona in parte. Aceasta este detaliata pe grupe de dinti in incidente retroalveolare si bite-wing.

Radiografia dentara panoramica ofera medicului o privire de ansamblu a dentitiei pacientului si a elementelor anatomice maxilo-faciale inconjuratoare. Pentru a avea o imagine completa a cazului pe care il trateaza, aceasta radiografie se realizeaza inainte de orice tratament stomatologic. Probleme ce se pot  depista sau evalua cu ajutorul acesteia: posibile leziuni inflamatorii sau dinti neerupti, structura osoasa de sustinete, articulatiile temporo-mandibulare, vizualizarea molarilor de minte, posibile fracturi osoase maxilare sau mandibulare.

Pentru a evidentia dintele in intregime, la dimensiuni reale (coroana, radacina si osul) se realizeaza radiografia retroalveolara pentru un dinte, sau un grup de doi maxim trei dinti.


Radiografia retroalveolara este recomandata, de obicei, in tratamentele parodontale, chirurgicale, endodontice, pentru vizualizarea radacinii sau a coroanei dintelui.


Obiectivul radiografiei bitewing este de a depista cariile interdentare sau pe cele care se formeaza sub lucrari. Aceasta se realizeaza pentru a observa punctele sau suprafetele de contact dintre coroanele dintilor posteriori adiacenti sau conturul osului alveolar. Pe acelasi film sunt surprinse atat coroanele dintilor superiori cat si a celor inferiori.

Radiografia panoramica sau (ortopantomografia) este o evaluare initiala in cadrul tratamentului stomatologic, ce permite medicului vizualizarea in ansamblu a dentitiei si a elementelor maxilo-faciale inconjuratoare (oasele maxilare, mandibula, sinusul maxilar, articulatiile temporo-mandibulare).

Cand este indicata realizarea unei radiografii panoramice?

- In cadrul tratamentelor protetice (proteze fixe sau implanturi, aplicarea de punti dentare), evaluarea leziunilor osoase sau dento-parodomtale;
- In ortodontie, pentru conceperea planului de tratament cu ajutorul aparatului dentar; in aceasta situatie. radiografia panoramica este fundamentala in formularea unui diagnostic corect;
- In pedodontie, pentru vizualizarea mugurilor dintilor permanenti, pentru depistarea anomaliilor de pozitie sau numar a dintilor temporari sau permanenti, intarzierea aparitiei unor dinti pe arcada sau chiar absenta acestora din pricina unei anodontii, dinti inclusi, etc.;
- Afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare, vizualizarea fracturilor osoase, vizualizarea molarilor de minte;

Care sunt avantajele procesului nostru de realizare al radiografiei panoramice?

- Cea mai inalta calitate a imaginilor radiologice;
- Doza minima de radiatii (cu pana la 90% mai putine);
- Personal profesionist care ofera toate informatiile necesare pacientului;

La finalul realizarii radiografiei panoramice, pacientul va primi imaginea pe film, iar medicul referant va primi investigatia prin e-mail, sau in app. digiray in format digital high-definition.

Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.
Mai Mult...